18 juli 2024 De laatste rit

Loading

 

Eindelijk was het dan zover. De tweeede bus van  de Zender Express reed zijn laatste rit. Chauffeur Ton Slingerland en begeleidster    Agaat van Dijk brachten de deelnemers van deze rit naar de Splashbus in Rotterdam.

We vonden de Splashbus vlakbij de Euromast. Naast de knalgele Splashbus is een prima koffietent “The Boat bar.” Daar hebben we koffie gedronken.

De rondrit was erg leuk: Eerst een kwartier rondrit door de stad in de richting van de SS Rotterdam. Daar splashde de bus de Maas in en voer (de bus was immers nu boot geworden)

een half uur in het water. De bus vaart met een flinke snelheid langs belangrijke punten zoals het bekende cruiseschip De SS Rotterdam en de beroemde Erasmusbrug, ook wel bekend als “De Zwaan”. Na een half uur varen reed de bus weer de wal op en reed terug in de richting van de Euromast.

Na de tocht met de bus zijn we naar de “Ballentent” (Rechts op de foto) gegaan. Het restaurant dankt zijn naam aan de gehaktballen. Het restaurant ligt aan de kade en is op loopafstand van de gele bus.

Alle mensen waren net als de eerste rit in juni erg enthousiast over deze dag. Deze rit was de laatste rit met de oude bus die 8 jaar trouwe dienst heeft gedaan.

Ton Slingerland Chauffeur, 16 juli 2024

Hans van Neutegem  Begeleider 20 juni 2024