Marius van Dokkum museum (22 februari 2019)

Het was een druilerige ochtend. Samen met chauffeur Gerard van Beringen vertrok ik om de passagiers op te halen voor de tocht naar Harderwijk.  Nadat de bus vol was vertrokken we. Het was een drukte van jawelste achterin de bus. Ik kon door de gesprekken achterin Gerard nauwelijks verstaan. Bij Boshuis Drie hielden we een pauze om te genieten van een heerlijk kopje koffie. sommigen van ons lieten zich ook een huisgemaakte appelpunt (met of zonder slagroom) smaken.

Toen ieder gevuld was en een enkeling geen boe of bah meer kon zeggen, vervolgden we onze weg naar Harderwijk. Met behulp van de navigatie hadden we museum snel gevonden.Er waren 3 etages met schilderijen van Marius, die notabene zelf op de bovenste etage aan het werk was. Een uniek buitenkansje om hem aan het werk te zien en een praatje met hem konden maken.

Na het bezoek aan het museum kregen we de kans om nog wat door Harderwijk te banjeren. Hierna reden we via een mooie route terug naar IJsselstein en brachten alle passagiers weer veilig thuis. Het was wederom een chitterende welbestede dag.

Om u een indruk te geven van het werk van Marius heeft de begeleider een aantel foto’s gemaakt. Deze zullen binnenkort op de pagina worden gepubliceerd.Met vriendelijke groet van het team van de dag,

Gerard en Hans

 

De beroemde appeltaart van Boshuis Drie

 

De meester zelf aan het werk.

Foto’s Hans van Neutegem

 

Foto’s: Hans van Neutegem