Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Zender-Express-bus.jpg

Maandprogramma

Leest u vooral de opmerkingen

onderaan op deze pagina.

december 2021

woensdag 1 december

De Ponthoeve | Facebook

VIANEN

Wat / WanneerMuseum Vianen 50 jaar Beatrix in beeld 1 december 2021 
Dag en Tijdwoensdag van 11:30 tot ca. 15:30 uur
 Het Stedelijk Museum Vianen viert haar 50 jarig bestaan met de jubileumtentoonstelling Beatrix in beeld. Daarin wordt een grote selectie staatsieportretten getoond met onder andere de zeefdruk van ‘Beatrix met hoed’ door Carla Rodenberg, het ‘frontaal borststuk in regenjas’ van Marte Röling evenals het prachtige portret van Herman Gordijn uit 1982 gemaakt voor de Raad van State. Ook verzamelingen en werken van bijvoorbeeld Bob Bruijn, Ger van Elk, Jeroen Henneman en Andy Warhol worden getoond. Bijzondere aandacht is er ook voor ontwerpen van postzegels en munten, met ontwerpen van Auke de Vries, Peter Struycken, Irma Boom en Berend Strik. Na afloop pannenkoeken eten bij de Ponthoeve.
Kosten bus€ 9,50 Exclusief entree 
Entree€ 6,50 MJK gratis
Aantal plaatsen vrij6

MJK= Museum Jaarkaart

VLV=Vriendenloterij Vipkaart

donderdag 2 december

Schaatsen bij het Spoorwegmuseum voor slechts €7,50! | De Utrechtse  Internet Courant

SPOORWEGMUSEUM

Wat / WanneerSpoorwegmuseum 2 december 2021
Dag en Tijddonderdag van 09:30 tot ca. 16:30 uur
 Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum. Het is een fascinerende plek waar je ontdekt hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, spannende attracties en met wisselende tentoonstellingen en evenementen ben je altijd op het juiste spoor! De nieuwe tentoonstelling ‘Spoor van Verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches’, vertelt de geschiedenis over reizen per spoor in fraaie en kleurrijke affiches.
Kosten bus€ 11,00 Exclusief entree 
Entree€ 17,50 MJK en VLV gratis
Aantal plaatsen vrij6

vrijdag 3 december

Een zilveren schatkist zonder slot: nieuwe depot Boijmans opent (even) zijn  deuren | De Volkskrant

BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Wat / WanneerDepot Boijmans Van Beuningen 3 december 2021
Dag en Tijdvrijdag van 09:30 tot ca. 16:30 uur
 Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 172 jaar verzamelen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien.
Kosten bus€ 19,00 Exclusief entree 
Entree€ 20,00 MJK en VLV gratis
Aantal plaatsen vrijVOL

zondag 5 december

Snerttram

SNERTTRAM

Wat / WanneerSnerttram Rotterdam 5 december 2021
Dag en Tijdzondag van 12:00 tot ca. 18:00 uur
 De Snerttram is een bijzondere verschijning in Rotterdam. De tram ziet eruit alsof ze dwars door een pan erwtensoep is  gereden. U geniet volop van een rondrit door Rotterdam in deze antieke museumtram uit 1964. Onze attente catering serveert u een kop hete erwtensoep keurig in een mandje met lepel en servet. Onderwijl vertelt de gids amusante weetjes, waarvan zelfs de meest doorgewinterde Rotterdammer nog nooit van gehoord heeft. Tevens kunt u extra een drankje bestellen, op koude dagen heerlijk genieten van een Gluhwein of  warme Chocomel.
Kosten bus€ 19,50 Exclusief rondrit en een kom snert 
Rondrit en snert€ 19,50
Aantal plaatsen vrij3

maandag 6 december

Restaurant Lokaal | ROC Midden Nederland

DINEREN BIJ HET ROC

Wat / WanneerDineren bij Restaurant Lokaal ROC 6 december 2021 
Dag en Tijdmaandag van 16:00 tot ca. 21:00 uur
 In het restaurant van het Horeca & Toerisme College leren onze studenten in de praktijk. Ze serveren heerlijke gerechten, helemaal zelfgemaakt. Samen met ervaren docenten bezorgen zij u een leuke, culinaire beleving, voor €15,00 exclusief drankjes. Het menu wisselt wekelijks. Uiteraard houden we rekening met eet- en dieetwensen.
Kosten bus€ 12,00 Exclusief een drie gangen menu
Drie gangen menu€ 15,00 Exclusief drankjes
Aantal plaatsen vrijVOL

dinsdag 7 december

Licht Festival Amsterdam 2021/2022 - Winter Festival Amsterdam

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Wat / WanneerAmsterdam Light Festival 7 december 2021
Dag en Tijddinsdag van 16:00 tot ca. 21:00 uur
 In de donkere wintermaanden december en januari wordt Amsterdam omgetoverd tot een prachtig openlucht lichtkunstmuseum. Het thema is Celebrate Light. Met dit thema wil het festival zowel de lichtkunst van de afgelopen jaren eren als licht laten schijnen op sociale kwesties om gasten eraan te herinneren dat niet iedereen in staat is om deel te nemen aan de festiviteiten. De beste manier om van deze lichtkunstwerken te genieten is met een Amsterdam Light Festival rondvaart door de grachten. Vanaf het water heb je een eersteklas uitzicht op de lichtkunst terwijl je ontspannen kunt rondkijken. De bijna 6 km lange Amsterdam Light Festival waterroute is zo uitgestippeld dat je alle kunstwerken in de grachten en op de kade kunt zien.
Kosten bus€ 19,50
Rondvaartboot€ 26,50
Aantal plaatsen vrijVOL

woensdag 8 december

De Intratuin kerstshow - Intratuin

INTRATUIN IJSSELSTEIN

Wat / WanneerKerstshow Intratuin IJsselstein 8 december 2021 
Dag en Tijdwoensdag van 11:00 tot ca. 16:00 uur
 Lekker dicht bij huis een bezoek aan Intratuin IJsselstein. Tijdens je bezoek aan de kerstshow vind je volop inspiratie om je eigen kerstsfeer thuis te creëren. En met een bezoek aan het nieuwe restaurant,  “Eten in de Proeftuin”  het is groter en luxer. Hier gaan we lunchen.
Kosten bus€ 7,50
Aantal plaatsen vrij7

donderdag 9 december

Barbacoa Houten - All-You-Can-Eat - Onbeperkt Eten BBQ

BBQ RESTAURANT

Wat / WanneerBarbacoa BBQ & grill restaurant in Houten 9 december 2021
Dag en Tijddonderdag van 16:00 tot ca. 20:00 uur
 In het sfeervolle restaurant staan tafels met ingebouwde bbq en een eigen afzuigkap, waar u  kunt barbequen of steengrillen en elk gezelschap heeft zijn eigen tafel. Centraal in het restaurant staat een groot buffet met 17 soorten vlees en vleesspiezen, vegetarische gerechten en diverse salades en ijs als dessert! U kunt van dit alles onbeperkt eten voor slechts € 27,95 per persoon.
Kosten bus€ 10,00
Aantal plaatsen vrij6

vrijdag 10 december

Dagje weg naar het Openluchtmuseum in Arnhem - Gezin op Reis

OPENLUCHTMUSEUM

Wat / WanneerHet Openluchtmuseum Arnhem 10 december 2021
Dag en Tijdvrijdag van 09:30 tot ca. 16:30 uur
 Sfeer. Beleving. Buiten. Ouderwets Gezellig. Winter. Dieren. Openluchtmuseum Arnhem. In december 2021 vindt de vijfde editie van Landleven Winter weer plaats in het Nederlands Openluchtmuseum. Vele enthousiaste standhouders hebben zich al aangemeld, het programma is een feit en het wordt weer het warmste winterevenement van het land! 
Kosten bus€ 20,00 Exclusief entree 
Entree€ 15,00 MJK en VLV gratis
Aantal plaatsen vrij2

zondag 12 december

Janskerk (Utrecht) - Wikipedia

CONCERT SINT JANSKERK

Wat / WanneerConcert Messiah/Händel st. Janskerk Utrecht 12 december 2021 
Dag en Tijdzondag van 12:00 tot ca. 17:00 uur
 Bij de première van Händels Messiah op 13 april 1742 in The Great Music Hall in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de Koning geïmponeerd op bij het ‘Halleluja’ om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink kiest voor een intieme setting waarbij zangers staan opgesteld in het orkest. Dit zorgt voor een ultieme beleving van deze wereldberoemde compositie zowel in geluid als in de uitstraling op het podium. De musici bespelen authentieke strijkinstrumenten en worden aangevuld met natuurtrompet en pauken. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium. Geniet in de Janskerk in Utrecht van de unieke sfeer die Händels Messiah zo typeert.
Kosten bus€ 18,00 Exclusief entree 
Entree€ 37,00
Aantal plaatsen vrij6

dinsdag 14 december

Fulcotheater in IJsselstein dreigt met sluiting zonder hogere subsidie |  Utrecht | AD.nl

LET OP 2 programma’s

Fulcotheater

Wat / WanneerFulco bioscoop14 december 2021 
Dag en Tijddinsdag van 12:30 tot ca. 16:30 uur
 In Wild Mountain Thyme heeft de koppige boerin Rosemary Muldoon haar zinnen gezet op haar buurman Anthony Reilly. Die is zich van geen kwaad bewust en wanneer de familieboerderij verkocht wordt aan een Amerikaanse neef moet Anthony toch wel in actie komen.
Kosten bus€ 15,50 inclusief entree!
Aantal plaatsen vrij4
Opera Familia - Artist & Planning
4Wat / WanneerOpera La Familia Fulco theater 14 december 2021
Dag en Tijddinsdag van 18:30 tot ca. 22:00 uur
 Een schitterend Akoestisch Kerstconcert bij kaarslicht door de prachtige zangers-familie La Familia die in 2011 doorbrak via het TV programma Holland’s Got Talent onder de naam Opera Familia en sindsdien internationaal optreedt. Samen met de La Familia Ballroom Dansers en live begeleid op viool en vleugel door topmuzikanten Heleen en Martine Nijenhuis, laat La Familia u wederom genieten van een splinternieuwe Kerstshow met beroemde Christmas traditionals, mooie gedichten en beroemde kaskrakers uit film, musical, klassieke en lichte muziek.
Kosten bus€ 22,75 inclusief concert.
Aantal plaatsen vrijVOL

15 december

Museum Prinsenhof Delft en Rabobank lanceren wedstrijd voor de stad |  Museum Prinsenhof Delft

DE PRINSENHOF DELFT

Wat / WanneerExpositie 1000 jaar porselein, museum Prinsenhof Delft 15 december 2021
Dag en Tijdwoensdag van 09:30 tot ca. 16:30 uur
 Al 1000 jaar wordt in de stad Jingdezhen porselein van de allerhoogste kwaliteit gemaakt: ‘zo dun als papier en zo wit als jade’. Geniet van de rijke verzameling objecten uit Nederlandse topcollecties en de eigen collectie, gekozen vanwege hun schoonheid, de vakkundige ambachtelijke uitvoering of vanwege hun historische betekenis. Laat u verrassen  door Delfts blauw en de porseleinkunst.
Kosten bus€ 21,00 Exclusief entree 
Entree€ 12,50 MJK gratis
Aantal plaatsen vrij4

donderdag 16 december

Gedenkteken in Concertgebouw voor Joodse musici onthuld | Het Parool

KERSTCONCERT AMSTERDAM

Wat / WanneerKerstconcert in het Concertgebouw 16 december 2021
Dag en Tijddonderdag van 11:00 tot ca. 18:00 uur
 Op donderdag 16 december 2021 zal er wederom een speciaal kerstconcert plaatsvinden in het Concertgebouw in Amsterdam. Namens het Nationaal Ouderenfonds willen wij u van harte uitnodigen om dit concert bij te wonen! Een feestelijke middag, speciaal voor ouderen die onze extra aandacht verdienen. Het Nederlands Kamerorkest voert onder leiding van dirigent Daniel Reuss een prachtig programma uit van onder andere Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel en Joseph Rheinberger met medewerking van het koor Cappella Amsterdam.
Kosten€ 29,50 Inclusief entree en ontvangst met een kopje koffie.
Aantal plaatsen vrijVOL

vrijdag 17 december

The Dutch Pyramid of Austerlitz - the low countries

AUSTERLITZ

Wat / WanneerRondrit Austerlitz met lunch 17 december 2021 
Dag en Tijdvrijdag van 11:00 tot ca. 15:30 uur
 De chauffeur rijdt een mooie rondrit door Austerlitz en omgeving. Er wordt ook gezellig samen geluncht. Gaat u met ons mee?
Kosten bus€ 15,00
Aantal plaatsen vrij4

zaterdag 18 december

Fulco's Regionaal Mannenkoor uit IJsselstein (utr) - ZIMIHC

KERSTCONCERT FULCO’S MANNENKOOR

Wat / WanneerKerstconcert Fulco’s Regionaal Mannenkoor 18 december 2021 
Dag en Tijdzaterdag van 18:30 tot ca. 23:00 uur
 Feliz Navidad. Het Fulco’s Regionaal Mannenkoor vult de basiliek met mooie kerstklanken. Naast het mannenkoor treedt er een Sopraan solist, een pianiste  en een strijkensemble op. Even het hoofd legen en de gedachten van kerst, de daarbij behorende sfeer en de muziek tot u laten komen. Een mooi kerstconcert in IJsselstein.
Kosten bus€ 10,00 Exclusief entree
Entree€ 15,00
Aantal plaatsen vrij3

zondag 19 december

'Bring Your Own Dinner' Christmas Party - Nieuwe Hoop

DE DOELEN ROTTERDAM

Wat / WanneerWhite Christmas in De Doelen 19 december 2021 
Dag en Tijdzondag van 09:00 tot ca. 15:00 uur
 Het enorm populaire concert White Christmas is inmiddels een muzikale traditie: sfeervol, warm, een echte muzikale Kerst. Dirigent Rien den Hartog komt dit jaar weer met zijn grote orkest Symphonic Friends naar de Doelen. In dit Kerstprogramma zullen weer een paar muzikale verrassingen zitten. De Doelen is goed toegankelijk.
Kosten bus€ 19,00 Exclusief entree € 14,50
Entree€ 14,50
Aantal plaatsen vrij1

maandag 20 december

Restaurant Lokaal | ROC Midden Nederland

DINEREN BIJ HET ROC

Wat / WanneerDineren bij Restaurant Lokaal ROC 20 december 2021
Dag en Tijdmaandag van 16:00 tot ca. 21:00 uur
 In het restaurant van het Horeca & Toerisme College leren onze studenten in de praktijk. Ze serveren heerlijke gerechten, helemaal zelfgemaakt. Samen met ervaren docenten bezorgen zij u een leuke, culinaire beleving, voor € 15,- exclusief drankjes. Het menu wisselt wekelijks. Uiteraard houden we rekening met eet- en dieetwensen.
Kosten bus€ 12,00 Exclusief een drie gangen menu
Drie gangen menu€ 15,00 exclusief drankjes
Aantal plaatsen vrij1

dinsdag 21 december

Video opnamen - Appeltaartconcerten

KERST APPELTAARTCONCERT

Wat / WanneerKerst-Appeltaartconcert in theater Stefanus Utrecht  21 december 2021
Dag en Tijddinsdag van 08:45 tot ca. 15:00 uur
 We komen met appeltaart en klassieke muziek naar de mensen toe. Symbool voor de warme sfeer van de concerten. Op het programma staat My Loveley Russian Rose. De Britse tenor Michael Bennet zingt een nogal romantisch programma. Hij wordt begeleid door piano , cello en altviool. Dat wordt vast genieten.
Kosten bus€ 11,00Exclusief entree 
Entree€ 3,00 en bij de uitgang een vrijwillige bijdrage.
Aantal plaatsen vrij3

woensdag 22 december

Fulco's Regionaal Mannenkoor uit IJsselstein (utr) - ZIMIHC

KERSTCONCERT FULCO’S MANNENKOOR

Wat / WanneerKerstconcert Fulco’s Regionaal Mannenkoor 22 december 2021
Dag en Tijdwoensdag van 18:30 tot ca. 23:00 uur
 Feliz Navidad. Het Fulco’s Regionaal Mannenkoor vult de kerk met mooie kerstklanken. Naast het mannenkoor treedt er een Sopraan solist,en een pianiste op. Even het hoofd legen en de gedachten van kerst, de daarbij behorende sfeer en de muziek tot u laten komen. Een mooi Kerstconcert in de Nicolaaskerk te Nieuwegein.
Kosten bus€ 10,00 Exclusief entree 
Entree€ 12,50
Aantal plaatsen vrij7

donderdag 23 december

Home - 3 Zussen Meteren

LUNCH BIJ DE 3 ZUSSEN

Wat / WanneerLunch bij `De 3 zussen` in Meteren 23 december 2021
Dag en Tijddonderdag van 11:00 tot ca. 15:30 uur
 Een bezoek aan de 3 Zussen Meteren staat garant voor puur genieten. Een bijzondere locatie voor een eigentijds restaurant.
Kosten bus€ 15,00
Aantal plaatsen vrij4
Zoals u weet heeft Zender Express ook dit jaar weer mee gedaan met de ClubSupport van de Rabobank.  Totaal hebben er 18 mensen op Zender Express gestemd.  Dit leverde ons een bedrag op van € 199,33. Dank u voor uw stem.

24 december

Coronavirus zet streep door bevrijdingsconcert Jan Vayne in Wanneperveen |  Kop van Overijssel | destentor.nl

JAN VAYNE

Wat / WanneerKlassiek Kerstconcert met Jan Vayne 24 december 2021
Dag en Tijdvrijdag van 10:00 tot ca. 16:30 uur
 Beleef het ultieme kerstconcert met klassiekers van wereldberoemde componisten. In de hoofdrol pianist Jan Vayne en het beroemde Bach Choir & Orchestra of the Netherlands.Het programma is een unieke samensmelting van de twee beroemdste werken die Vivaldi componeerde: het Gloria in D en ‘Winter’ uit De Vierjaargetijden.
Kosten bus€ 18,00 Exclusief entree 
Entree€ 37,00
Aantal plaatsen vrij7

IN DE PERIODE TUSSEN 24 DECEMBER EN 2 JANUARI RIJDT ZENDER EXPRESS NIET

Boekingen telefonisch via nummer
06-42629194 of 06-23607341
op dinsdag van 9 tot 12 uur en op
vrijdag van 13 tot 16 uur
of via info@zenderexpress.nl

LET OP

In de bus is een mondkapje verplicht  Denkt u eraan dat u bij het betreden van horeca en musea  kunt worden gecontroleerd op vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag of bewijs dat u bent genezen van Corona.

Eventueel zijn mondkapjes in de bus te koop voor 1 euro

Onze vrijwilligers zijn in het kader van het Covid19-virus niet verplicht u te helpen met in en uitstappen of bij het vastmaken van uw gordel.

De boekingen zijn bijgewerkt

tot en met  23 november 2021

– Als een rit is volgeboekt kunt u zich op de reservelijst laten zetten

– De starttijd van een activiteit is de vertrektijd van de bus vanaf de standplaats. Het kan dus even duren, voor  u wordt afgehaald.

  •